ADFORS nabízí silné zázemí nadnárodní firmy i rodinnou atmosféru

Srpen 27, 2024

Eva Žáková, personální ředitelka, představuje ADFORS, který po roce stagnace opět nabírá na síle a rozhodně má co nabídnout.

Na co se případní uchazeči u vás mohou těšit?

Do široké palety našich benefitů patří například nákup akcií skupiny Saint-Gobain s až poloviční dotací zaměstnavatele, s odstupem let se opětovným prodejem investice zaměstnancům násobně vrací. Zaměstnancům hradíme životní pojištění MetLife. Přispíváme na penzijní připojištění 800 Kč, nebo dáváme finanční odměnu k významným jubileím délky zaměstnání a k 50. a 60. narozeninám.  Dotujeme obědy ve firemní kantýně, s výběrem z cca 6 jídel, cena pro zaměstnance je  5 Kč za obědové menu, a to v počtu všedních dní v měsíci i pro směnaře v nepřetržitém režimu. Máme k dispozici i nápojové a svačinové automaty na provoze. Dále poskytujeme 5 týdnů dovolené, příspěvek na benefitní kartu i další standardní benefity. V Litomyšli máme navíc i závodovou dopravu a firemní byty.

Jak se vám daří udržet rodinnou atmosféru?

V Litomyšli jsme největším zaměstnavatelem, v kontextu Hodonic a Tasovic, kde působíme, jsme relativně velká firma, rodinné vztahy jsou přirozenou součástí naší firemní kultury. Pracují tu manželské páry, často se k nám přidávají i dospělé děti našich zaměstnanců a v ojedinělých případech tu zaměstnáváme celé rodiny. Dobré vztahy na pracovišti podporujeme pořádáním větších akcí i menších teambuldingů pro zaměstnance, přispíváme 2x ročně na týmová posezení. Pro děti zaměstnanců a širokou veřejnost pořádáme Den s ADFORS, který je součástí programu Smetanovy Litomyšl, připravují ho naši zaměstnanci, vymýšlí soutěže, hry, tvořivé dílničky a celý den se dětem věnují. V Hodonicích máme za sebou zaměstnanecký den s názvem ADfest.

Den s ADFORS 2024:

ADfest 2024:

Jaké aktivity v rámci společenské odpovědnosti vaše firma realizuje?

Být dobrým sousedem je jednou z našich největších priorit. Továrna pro nás není uzavřená jednotka, soubor budov za plotem, je to společenství lidí, kteří se pohybují tam a zpátky „přes plot“, jsme si vědomí svého propojení s okolím. Vnímám to tak, že sponzorujeme a pomáháme sami sobě, jsme to my zaměstnanci, naše rodiny a známí, kdo se může ocitnout v situaci, kdy je potřeba využívat služby neziskových organizací anebo třeba někteří z nás v  neziskovém sektoru pracují.Není to pro mě závod v počtu podpořených organizací nebo výši rozdaných financí. Je to vědomí, že jsme součástí komunit a regionů, ve kterých působíme. Věnujeme pozornost, vkládáme energii a nadšení i do malých projektů či symbolické pomoci, a věřím, že tím mnohdy uděláme větší službu a rozdáme více radosti, než pokud bychom rozdávali vyšší obnosy bez zájmu a zaujetí.

A tak dobrovolničíme, uklízíme Česko, podporujeme dopravu do práce na kole a pěšky, máme vlastní ADFORS GRANT, darovali jsme notebooky do škol, finančně podporujeme místní organizace jako jsou Farní charita Litomyšl nebo Oblastní charita Znojmo,  ADFORS Basket Litomyšl, Hasiči Hodonice, nedávno jsme přispěli na zakoupení automatického externího defibrilátoru – AED Jednotce sboru dobrovolných hasičů města Litomyšle kategorie JPO II, finančně podporujeme místní sportovní kluby a lokální kulturní akce. Každý rok zveme charity z okolních měst a obcí na vánoční a velikonoční prodejní dny, kde zaměstnanci mohou kupovat výrobky od jejich, často handicapovaných, klientů.

DOBROVOLNICTVÍ:

Ukliďme Česko 2023:

ADFORS BASKET STREET FEST 2024:

Sportem ke snížení CO₂:

Předání notebooků do škol:

Předání defibrilátoru - AED Jednotce sboru dobrovolných hasičů města Litomyšle kategorie JPO II:

Jakým způsobem vaše firma pečuje o zdraví svých zaměstnanců a co obnášejí vaše Dny zdraví a bezpečnosti?

Věřím, že ochrana fyzického zdraví zaměstnanců v českých firmách stejně jako u nás již dosáhla vysoké úrovně. Úrazů je málo a když se něco stane, vše je pečlivě vyšetřeno. Důraz klademe na odhalení příčiny a následně provedeme nápravné opatření, abychom minimalizovali riziko stejného úrazu v budoucnosti. Ač to může znít jako klišé, prevence je základ. Na pracovní úkony máme instrukce, jak je bezpečně provést a jaké ochranné prostředky si zaměstnanci při práci musí obléknout. Všechny tyto věci opakovaně školíme a vyžadujeme.

Jednou za 2 roky pořádáme Dny zdraví a bezpečnosti. V rámci celotýdenního programu pro zaměstnance připravujeme aktivity, do kterých se mohou v rámci pracovní doby zapojit: přednášky o zdravé výživě, zdravotní vyšetření, trenažér nárazu při autonehodě, hry a kvízy spojené s touto tematikou, zkoušení hasicích přístrojů a podobně, každý rok je trošku jiný. Nedílnou součástí je vždy požární cvičení s evakuací části budov a provozů. V této oblasti před námi ale stojí velká výzva, a to vedle fyzického zdraví ochránit také psychické zdraví zaměstnanců. Na to bych se chtěla v budoucnosti zaměřit.

Jaké možnosti nabízí firma studentům a zájemcům o váš průmyslový obor?

Studenty vítáme, mnoho současných kolegů začalo v ADFORSu pracovat již v průběhu studií. Spolupracujeme s místními středními školami, umožňujeme studentům a žákům nahlédnout do technického zázemí velké výrobní firmy prostřednictvím exkurzí, odborných praxí i při zpracování závěrečných prací. Často se u nás objevují pracovní příležitosti pro absolventy, do vyšších pozic přirozeně postupují stávající kolegové.   

Pro mladé zaměstnance otevíráme každoročně talentový program, v němž pracují na řešení konkrétních projektů Skupiny Saint-Gobain v celé České republice.

VÝROBA: