Burza filantropie 2024

Září 18, 2024

V pondělí 9. září se v Litomyšli konala již každoroční Burza filantropie. Burza filantropie propojuje svět neziskového, podnikatelského a veřejného sektoru.

Neziskové organizace prezentují své projekty a snaží se přesvědčit donátory, že právě jejich projekt je ten nejlepší a zaslouží si finanční podporu. ADFORS CZ usedl mezi donátory po 14.

Do ,,finále“ se po hlasování veřejnosti dostalo 5 projektů, jejichž prezentující dostali 8 minut na jejich přiblížení. Rozhodli jsme se pro podporu všech projektů, a tak naše podpora míří k:

  • Charitě Svitavy, která představila projekt Není kolo jako kolo. Potřebují elektrokolo pro své pečovatelky, aby byli rychlejší a mobilnější, ale zároveň mají i akční důchodové klienty, kteří do ,,charitní posilovny“ nutně potřebují rotoped.
  • Dennímu stacionáři Ruka pro život, kde potřebují finance na Canisterapie. Léčba psem pomáhá s rehabilitací, aktivuje myšlení, paměť, komunikaci, učí mluvené řeči i neverbálním projevům. Podporuje chůzi, pohyb rukou i prstů. Psí tělesné teplo rozvolňuje svalové křeče a třes. Psí dýchání zklidňuje a navozuje pocit uvolnění.
  • Diakonii ČCE přispějeme na nákup sprchového lehátka pro nově vznikající Domov pro seniory ve Vendolí.
  • Oblastní charitě Nové Hrady u Skutče, kde podpoříme projekt Bezpečně ven díky schodolezu, který nyní budou moci zakoupit.
  • Lesní klub Napísek navštěvuje 28 dětí a maximální možný čas tráví venku v přírodě. Hlavním cílem jejich projektu je revitalizace terasy u chaty Lesního klubu. Terasa slouží jako místo pro svačinky, tvůrčí činnost, obědy a školní přípravu předškoláků.
  • Vytáhli jsme také ,,Divokou kartu“ pro Spolek ATENA, který pomáhá onkologicky nemocným pacientům.  Podpoříme jejich Galavečer, který se bude konat 20. září v Litomyšli, u příležitosti představení kalendáře s podtitulem "Probouzím vílu v sobě". Modelkami kalendáře jsou onkologicky nemocné ženy a výtěžek z jeho prodeje poputuje právě onkologicky nemocným.

Každý rok se jedná o velmi pěkné, inspirativní a dojemné odpoledne. Jsme rádi, že můžeme pomáhat a rozdávat radost tam, kde je potřeba a těšíme se na další rok.