Máme za sebou 10. Den s ADFORS

Červenec 10, 2024

Již několik let jsou Saint-Gobain a její člen SAINT-GOBAIN ADFORS CZ hrdým partnerem festivalu Smetanova Litomyšl.

Poslední den festivalu v Klášterních zahradách tradičně patří Dnu s ADFORS, letos připadl na horkou větrnou sobotu. Den s ADFORS chystají zaměstnanci ADFORSu, vymýšlí soutěže, hry, tvořivé dílničky a celý den se dětem věnují. Ani letos tomu nebylo jinak. Na děti čekala čtyři stanoviště s tématikou rodáka Bedřicha Smetany, který se narodil přesně před 200 lety.

Prvním stanovištěm byl kreativní koutek Bedříšek. Děti vybarvovaly listy našeho národního stromu, lípy, následně je vystřihly a mohly je na připravenou lípu i nalepit. Kdo nechtěl barvit listy, mohl si ozdobit papírový kelímek s portrétem Bedřicha Smetany.

Druhým, nejlákavějším, stanovištěm byla výroba hudebních nástrojů. Rumbakoule z PET lahví a ruliček od toaletního papíru, kam stačilo dát čočku, rýži nebo těstoviny, zabavily děti na celý den. I toto stanoviště mělo dvě aktivity, tou další byla výroba tamburínek jako náramků pomocí rolničky. Odvážnější děti si zkusily i poznávačku hudebních nástrojů.

Abychom se nevěnovali jenom vyrábění, měli jsme připravené i svižnější disciplíny. Jednou z nich bylo tzv. “sjíždění Vltavy“. Role z dektury ozdobená notovou osnovou a notami, do které se dalo vlézt a pohybovat se po trávníku nadchla nejen děti, ale i některé rodiče.

Symbolicky byla s Vltavou propojena i poslední aktivita, kde děti lovily rybičky z rybníčku, a právě do Vltavy je odnášely.

Na všech stanovištích malí návštěvníci získávali razítka a po zaplnění hrací karty dostali odměnu z naší 3D tiskárny – prstýnky, píšťalky, ještěrky,…

Překvapením letošního ročníku byla skládačka Domečku, který vyrobili studenti Stavební školy ve Vysokém Mýtě v rámci školní výuky. Studenti se naučili pracovat s materiály skupiny Saint-Gobain. Divize Isover, Rigips a Weber nám byly po celou dobu stavby velkou oporou, patří jim velké poděkování za dodání potřebného materiálu ze svých skladů. Mezi největší komponenty patřila izolace od Isoveru, sádrokarton od Rigipsu a fasáda od Weberu. Za ADFORS se na domečku objevila perlinka, DWT páska a skleněná tapeta. V domečku je také vinylová podlaha od společnosti Fatra, a.s., kde je použit Adforsí vlies.

Ve Festivalových zahradách Smetanovy Litomyšle vystoupil také Vladimir 518, 7krát3 a Komorní filharmonie Pardubice. Bohatý program vyvrcholil přímým přenosem Velkého finále – Mé vlasti.

10. Den s ADFORS je za námi, děkujeme za vaši účast, za vaši přízeň a všem zapojeným kolegům děkujeme za pomoc a nasazení nejen během příprav, ale hlavně v průběhu celého dne.

Jak jsme si den užili se můžete podívat v galerii: